Elsősorban fővárosi szinten, de vidéken is megfigyelhető, hogy gombamód nőnek ki a földből az új építésű projektek. Legtöbbjük azonban inkább csak egy újragondolt panelre emlékeztet, ami sem esztétikai, sem műszaki szempontból nem üt meg magasabb szintet, mint ami minimálisan elvárható.

Akad azonban köztük néhány igazi kuriózum, mint például a Székesfehérvár belvárosában épülő Campus Sétány, mely minden tekintetben felülmúlja az átlag lakóparkokat. A frekventált helyen, minőségi kivitelezésben megvalósuló, exkluzív megjelenésű beruházás ugyanis környezetbarát megoldásokat, korszerű, okos technológiát és a CSOK iránt érdeklődők számára is használható pénzügyi megoldásokat kínál.

A Lövölde Invest Kft. beruházásában megvalósuló, 199 lakásos projektben ugyanis számottevő azon 66 négyzetméternél nagyobb lakások száma, amelyekre CSOK is igényelhető. A biztonságos fizetési konstrukcióban az előszerződés kötésekor csak 20% fizetendő, a maradék 80%-ot elég birtokbavételkor teljesíteni, így a CSOK-ot, hitelt igénybe venni szándékozók egyenlő feltételekkel tudnak vásárolni a készpénzes vásárlókkal.

A Campus Sétány kényelmes vásárlást kínál, tanácsadóik teljeskörű tájékoztatást adnak a CSOK felvételéhez, és az elérhető hitelekről is pontos felvilágosítást tudnak nyújtani, illetve biztosítják a lehetőségét egy, az OTP Bank által kifejezetten erre a projektre kidolgozott hitelkonstrukció megismerésére, igénybevételére is. Ezen felül pedig ügyvédi költséget sem kell fizetniük a vevőknek, az adásvételi szerződést ugyanis ingyen elkészítik. A „kulcsrakész” átadás tehát itt tényleg azt jelenti, hogy csak a szobákat kell berendezni.

És ez még nem minden, hiszen mindenki tudja, hogy egy ingatlan értékállóságát – a teljes körű, minőségi kivitelezés mellett – elsősorban a lokáció határozza meg. A Campus Sétány szinte a belvárosban, a Huszár utcában valósul meg, egyetem, bevásárlóközpont, orvosi rendelők, oktatási intézmények, sportcentrumok, közlekedési csomópont közelében.

A kiváló elhelyezkedés tehát adott, melyhez a beruházó lakóházaknál ritkán alkalmazott, minőségi anyagokból, minőségi kivitelezéssel megvalósuló, zöld, okos otthonokat ad. A tervezésnél a lakások, közösségi terek élhetősége, funkcionalitása volt az elsődleges szempont, így az épület viszonylag egyszerű vonalvezetést kapott, a hangsúly inkább a külső szálcement burkolatra helyeződött, mely letisztult eleganciát kölcsönöz az épületnek és sokkal kisebb az ökológiai lábnyoma, mint más burkolóanyagoknak.

Az épület minden részénél szempont a tartós minőség, a legmodernebb anyagválasztás és technológia. Az alkalmazott szigetelés, ablak, fűtési rendszer meghaladja az érvényben lévő előírások követelményeit.

Az akár telefonról is szabályozható, önállóan mért és irányítható rendszerek a kényelem mellett költséghatékonyságot is biztosítanak. A fűtés és elektromos ellátás vezérlése mellett a kulcsrakész állapothoz biztosított központ például a redőny, a klíma vagy a riasztó bekötését is lehetővé teszi. Azoknak a lakóknak a részére pedig, akik már most elektromos autóval járnak, töltőállomások is kiépítésre kerülnek a garázsban.

A királyok városában tehát egy olyan új lakókörnyezet van születőben, mely nemcsak kiváló helyen nyújt gyönyörű otthonokat, hanem fizetési feltételeivel mindenki számára elérhetővé teszi azokat.

A cikk eredetiben itt olvasható.