Karmazsin, lila és narancs

A karmazsinvörös szín néhányunknak irritáló lehet. Olyan érzéseket kelthet bennünk, mint a düh vagy az ellenségeskedés. Ezért egy szoba fő színeként semmiképpen sem ajánljuk. Ha hosszú ideig ülsz egy szobában, aminek falát ilyen színűre festetették, valószínűleg hatni fog békés és harmonikus lelkiállapotodra, amit pedig egyébként annyira szeretnénk megőrizni és otthonunkban is tudni.

A lila sötét árnyalatai, mint amilyen például a padlizsánszín, gazdagságot, kifinomultságot sugallnak, drámai hatást keltenek. Összefüggésbe hozzák a luxussal és a kreativitással. Ha csak második színnek, vagy kiegészítő színnek használjuk, egyfajta mélységet ad a térnek. A világosabb változatai, mint amilyen egy klasszikus lila vagy levendula szín, ugyanazt a nyugtató minőséget hozza be például a hálószobába, mint a kék, anélkül, hogy kockáztatnánk a ridegséget, hidegséget.

Energetizálnád magad? Válaszd a narancsot!

A narancs izgalmat és feldobottságot hoz életünkben, egy energetizáló szín. Nem túl ideális és jó ötlet nappaliba, vagy hálószobába, de remek ötlet dolgozó szobába, vagy egy lakáson belül abba a szobába, amit edzőszobának rendezünk be. Minden érzelmet kihozza belőlünk, amit a fitness tevékenységünk közben el kell, hogy engedjünk. Az ősi kultúrákban úgy hiszik, hogy a narancs gyógyítja a tüdőt, és növeli az energiaszintet.