A jogerős építési engedély birtokában végre elkezdődik, amit nagyon vártunk: a tervek, álmok valóra válnak! Szekeres Gáborral, a projekt vezetőjével beszélgettünk.

Milyen kihívásokkal kell szembenézni mielőtt elkezdődik az építkezés?

A mi beruházásunk előkészítő folyamata több mint 1,5 éve elkezdődött. Meghatározó volt a beruházók akarata és elképzelése, hogy Székesfehérvár lehetőleg frekventált részén, nagy volumenű társasházi lakásépítés céljára alkalmas és a városrendezési szempontoknak is megfelelő területet vásároltak. Ezt követően a beruházás előkészítő folyamata zajlott, több tanulmány, előzetes kalkuláció, szakmai és hatósági konzultáció következett. Ezen események és keletkezett dokumentumok ismeretében alakítottuk ki a beruházási programot, majd a tervezési programot. Ezek mind nagy kihívást jelentettek.

Milyen időzítéssel kalkulál?

Június 27-én jogerőssé vált az építési engedélyünk. Az ezt követő napokban az előzetesen már szerződtetett vállalkozókkal megkezdtük az épület kivitelezési munkáit. Terveink szerint 2018
decemberében elkészül az épület.

Mi a garancia arra, hogy tudják tartani a határidőket?

Több dolgot is említhetünk, amelyek együttesen hozzá segítenek minket a céljaink eléréséhez. Ezek: a kiválóan felkészült és irányított beruházó társaságunk, a már leszerződött fővállalkozó és alvállalkozók megléte, a hozzáértő helyszíni irányító szakemberek munkája.

Mi jelenti a legnagyobb feladatot egy ilyen nagy beruházással kapcsolatban?

Nagy volumenű építési projektek esetén a projektet irányító személy részéről – véleményem szerint – az állandó és folyamatos rendelkezésre állás jelent extra igénybevételt.

Nem először koordinál ilyen építkezést. Mit szeret benne a legjobban?

Az építési folyamat utolsó, befejező harmadát szeretem a legjobban, ahol a legtöbb, kivitelezésben résztvevő szereplő tevékenységét irányítjuk és hangoljuk össze.

A Campus Sétány esetében mire a legbüszkébb?

A legbüszkébb arra vagyok, hogy meghívtak, és tevékenyen részt vehetek Székesfehérváron, szülővárosomban egy, a helyi településrendezést is meghatározó épület létrehozásában.

Mi az az eleme az épületnek, amit már alig vár, hogy élőben láthasson?

Legjobban várt eleme az épületnek talán a korszerű és különleges, több árnyalatú szálcement homlokzati burkolat elkészülte, amely egyediséget, letisztult eleganciát kölcsönöz az épület homlokzati megjelenésének.