Mráz Melinda, a Campus Sétány értékesítési vezetője. Vele beszélgettünk arról, hogyan zajlik az irodában a munka, hogyan fogadják az érdeklődőket, a Campus Sétány leendő lakóit. Hasznos információkkal lát el minket, érdemes végigolvasni a beszélgetést.

Mire számíthat, ha valaki betér hozzátok az irodába? Mi a menete egy lakás kiválasztásának?

Érdeklődő ügyfeleink előzetes időpont egyeztetést követően, irodánkban személyesen kapnak tájékoztatást a projektünkről. Sokan már a honlapon előzetesen tájékozódnak, van aki árajánlatot is kér, így felkészülten érkezik hozzánk. Ilyenkor egyszerűbb a helyzet, mert általános tájékoztatást (fizetési konstrukció, felszereltség stb.) követően megállapodást kötünk.

Azon ügyfeleink részére, akiknek ismeretlen a beruházás, részletesen összeállított látványtervekről bemutatjuk a projektet. Tapasztalat, hogy sokan még a tájolással is nehezen boldogulnak. Ilyenkor egészen a szinti alaprajzoktól indulunk, és a lakás, illetve pinceszinten elhelyezkedő garázsokat, belső udvart is érintjük.

Mit tartalmaz a vételár?

A lakásaink árának meghatározásakor több szempontot vettünk figyelembe. Emelettől, tájolástól és mérettől függően eltérő árakat határoztunk meg, ettől lettek egyedi áras lakásaink. Minden lakásunkat kulcsrakész állapotban vehetik majd át vásárlónk. Ez tartalmazza a hideg-meleg burkolatokat, szanitereket, belső nyílászárókat, konyhabútort gépekkel (sütő, kerámialap, szagelszívó, mosogató tálca).

A kiválasztás menete feltehetően márciusban fog elkezdődni irodánkban, ahol külön bemutatótermeket alakítottunk ki. Vevőkezelő kollégánk fogja koordinálni a folyamatokat, írásos dokumentumban rögzíteni az igényeket.

Hogyan foglalható le egy lakás? Mi a szerződéskötés menete? 

Amennyiben sikerül kiválasztani a megvásárolni kívánt lakást, lehetőség van egy regisztrációs megállapodást kötni, mely helyben, irodánkban történik, pénzmozgással nem jár. Minden esetben díjbekérőt állítunk ki az ingatlan vételárának 2 %-ról, melyet 3 banki munkanapon belül kell befizetni, így kerül lefoglalásra az ingatlan.

A megállapodás megkötése után, egy héttel tudunk adásvételi előszerződést kötni, melyet az irodánkban bonyolítunk le a projekt ügyvédjén keresztül. Ügyfeleink részére díjmentes ez a szolgáltatás, ügyvédi költség nem terheli vásárlóinkat. Az előszerződés aláírása után ismételten kiállítunk egy díjbekérőt, a fennmaradó 18 %-ról, így érjük el a teljes 20 %-ot. A fennmaradó 80%-ot csak birtokba adás előtt kell kiegyenlíteni. Így majd lehetőség van hitelből, illetve CSOK igénylésből is kiegyenlíteni a vételárat.

Mivel beruházásunknak az OTP Bank projekt hitelt biztosít, így minden pénzmozgás egy óvadék számlára érkezik, ez garancia a vásárlók számára.

Emelkedtek a négyzetméter árak mióta elindult az értékesítés?

Az áremelkedés nálunk is folyamatos, rendszeresen felülvizsgáljuk árainkat, hiszen a piac és a kivitelezési költségek emelkedése ezt indokolttá teszik. A statisztikák továbbra is azt mutatják, hogy jelentős áremelkedés várható az ingatlanpiacon. Tapasztalható, hogy a projektek indulásától azok befejezéséig akár 15%-al is emelkednek az árak.

Eladtátok a lakások közel 50%-át. Számítottatok ilyen érdeklődésre?

A hatalmas érdeklődés számunkra is meglepő volt, felülmúlta korábbi számításainkat. Végig tisztában voltunk vele, hogy az építészeti ötlettel is már egy új irányzatot hozunk a helyi piacra, kiemelkedően jó lokációval, végül mindez a tárgyalások során be is bizonyosodott. Vásárlóink visszajelzéséből arra következtetek, szimpatikus a minőség, az elhelyezkedés, és a jól kialakított fizetési konstrukciónk.

Milyen lakásokra volt nagyon nagy kereslet?

A kis alapterületű lakásaink viszonylag hamar elfogytak, nagy kereslet volt az egy-, és másfél szobás lakásainkra, ezek már az értékesítés megkezdése után 3 hónappal értékesítésre kerültek. Kifutott az 58 m2-es lakástípusunk is, jelenleg a családoknak szánt 66 nm-es nappali, két szobás lakásaink a favoritok, erre tárgyalunk legtöbbet. Nagy az érdeklődés a nagyobb alapterületű, körterasszal ellátott lakásaink iránt is, de sikeresnek mutatkozik a helyi piacon új kertkapcsolatos lakástípusunk is.

Kinek érdemes felkeresnie irodátokat?

Mindenkinek érdemes hozzánk időpontra előjegyezni, akinek új építésű lakásvásárlási szándéka van. Mivel az OTP Bank finanszírozza projektünket, a nálunk vásárló Ügyfeleink kiemelkedően kedvező hitel lehetőséggel élhetnek. Irodánkban ingyenes hiteltanácsadással egybekötve segítünk a vásárlási folyamatokban.

Kollégáinkkal együtt azon dolgozunk, hogy segítsük leendő lakóinknak a vásárlási folyamatok egyszerűbbé tételét, így minden területen szakmailag felkészült munkatársak várják a hozzánk betérő Ügyfeleket. Legyen az jogi, értékesítési, műszaki, vagy hitellel kapcsolatos kérdés.

Irodánkban családias légkörben, teával, kávéval, és továbbra is számos információval állunk rendelkezésre!