Székesfehérvár szívében, a Huszár és Zrínyi utca között fekvő területen épül a Campus Sétány lakópark, csendes, zöld övezetben, okos otthon megoldásokkal!

Az otthont keresők minden igényét kielégítik a lakópark szolgáltatásai. A kertre vágyók választhatnak a földszinti, kertkapcsolatos lakások közül. Az emeleti lakásokhoz terasz tartozik, a penthouse lakások panorámája pedig páratlan látványt nyújt.

A belső udvar parkosított, ahol kulturált környezet, szökőkút és egy grillező hely is várja a kikapcsolódásra vágyókat. A gyermekek számára biztonságos játszótér épül, a sportos lakókat pedig a fitneszpark csábítja mozgásra. A lakópark biztonságát a beléptető- és kamerarendszer, valamint az egész épületben tűzjelző rendszer garantálja. A Campus Sétányon üzlethelyiségek is kialakításra kerülnek, így számos szolgáltatást helyben vehetnek igénybe az itt lakók.

Mitől okos otthonok ezek a lakások?

Az okos otthon legfőbb célja, hogy megkönnyítse a benne élők életét. Ez tulajdonképpen távolról is vezérelhető épületautomatizálást jelent, amelynek lényege, hogy kényelmesebbé és energiatakarékosabbá tegye a lakás használatát. A technikai szinttől és az igényektől függően szinte a lakás összes erőforrását távolról is vezérelhetjük, és egyúttal időt, energiát és pénzt takarítunk meg.

A Campus Sétány lakásaiban az okos otthon megoldások közül az alapfelszereltséghez tartozik a fűtésszabályozás és az elektromos ellátás ki/bekapcsolása. A távfűtéses lakásokban a központi egység vezérli a lakásfűtő készüléket egy motoros szelepen keresztül. A nagyobb lakásokban – feláras opcióként – igény szerint több fűtési zóna is kialakítható. A penthouse lakásokban a hűtő-fűtő rendszerrel is összehangolható a szabályozás.

A lakás elektromos fogyasztóit távolról is le lehet kapcsolni, ha esetleg a lakó elfelejtette, hogy kihúzta-e a vasalót, sütőt, hajvasalót. Ebben az esetben egy mágneskapcsoló mindent áramtalanít – természetesen a hűtő, a riasztó és a vezérlőegység kivételével, amelyek egy külön áramkörre vannak kötve. Ezen funkció mindennapi használatával nem mellékesen energiát is takaríthatunk meg, mivel a készülékek stand by üzemmódja is áramot fogyaszt – az áramtalanítással ezt kiküszöbölhetjük.

Számos opcionális megoldást is választhatnak a lakók. Az árnyékolás távirányítása – az elektromos redőny vezérlését is be lehet kötni a központi egységbe, amely a komforton felül az energiahatékony üzemelésben is segít. Nyári reggeleken a délkeletre néző redőnyöket lehet lehúzni külső beavatkozás nélkül, a későbbi órákban a nap járását követve a többi redőnyt is le- illetve felhúzhatja a rendszer. Szintén a hőmérséklet szabályozását segíti a klíma szabályozása – a központi egységről vezérelhető a klímaberendezés, így hazaérkezés előtt már a megfelelő hőmérsékletre hűthetjük a lakást, nem kell egész nap bekapcsolva hagyni.

A biztonsághoz kapcsolódóan is vannak választható megoldásaink. A riasztórendszer, a füstérzékelő is beköthető a rendszerbe, így riasztás a telefonos alkalmazásra is kiküldésre kerülhet. Az ablakokra kérhető nyitásérzékelő funkció, az összes ablak állapotát figyeli a rendszer és jelzi a nyitásukat.

Kényelmi funkció a világítás vezérlése, a központi egységről ki-be kapcsolható a világítás, szabályozható a fényerő, vezérelhetők a LED-ek. Ezen kívül akár az otthon tartózkodás szimulációjára is alkalmas lehet. A penthouse lakások esetében a hangrendszer vezérlése is igénybe vehető.

Végül egy remek újításról is beszámolhatunk, a garázsban kiépítésre kerül több töltőállomás az elektromos autók részére. Ezek kártyaolvasóval működnek, így a költségek könnyedén a használóhoz rendelhetők. A Campus Sétány lakói rengeteg lehetőség és megoldás közül választhatnak, a lakásokon belül és kívül is igazán otthonra lelhetnek.