A kék színről úgy tartják, hogy csökkenti a vérnyomást, lelassítja a légzést és a szívritmust. Ezért van ránk nyugtató, relaxáló hatással. Hálószobában, fürdőszobában használjuk, ha egy ilyen kellemes, tisztább hangulatot szeretnénk megteremteni.

A pasztellkék, ami sokszor olyan jól mutat, amikor a színskálán látjuk, sajnos sokszor hideg hatást kelt a falakon vagy bútorokon, pláne akkor, ha egy olyan helyiségről beszélünk, ami különben kevés természetes fényt kap. Ha egy szoba fő színeként a világoskéket választod, akkor meleg árnyalatú textíliákkal és bútorokkal tartsd egyensúlyban a teret!

Sötétkék vagy világoskék? Milyen árnyalat legyen?

Otthonunkban a családi élet színhelye a nappali, egy tágas étkező vagy konyha. Ezekben a helyiségekben erősíthetjük a nyugtató hatást, ha a kék melegebb árnyalatait használjuk. A türkiz remek választás lehet. A kéknek köztudottan egy relaxáló hatása van ránk, ha a szoba fő színének ezt használjuk. Mi a lágyabb árnyalatok felé mennénk, egy nagyon sötét kék felerősítheti a félelmeinket, és szomorúvá tehet minket. Sötétkéket óvatosan használjunk, ha egy szobában ez kerül fő árnyalatként!